Engelsk essay eksempel

Officielle nickelodeon hjemmeside


engelsk essay eksempel

Stiler på engelsk

Fullt navn, toneart og opusnummer. Videre i teksten kan den omgangsspråklig omtales som beethovens. Symfoni uten noen fremheving. Dette har mest konsekvenser for kammermusikk og konserter. Griegs klaverkvintett må etter dette første gang omtales som kvintett for klaver, to fioliner, bratsj og cello i b-dur eg 118. Bachs tripelkonsert ville fått betegnelsen Konsert for cembalo, fløyte, fiolin, orkester og basso continuo i a-moll bwv 1044. Enkeltsatser/-sanger settes i anførselstegn, altså «Andante con mote» eller «Scherzo «Veslemøy ved rokken» osv.

Hva er en helt?

Bokstaver når de refereres til som bokstaver: En stemt p er. Ord når man refererer til ordet, ikke betydningen av det: En hest har fire plays ben, men hest har fire bokstaver. Vitenskapelige slekts- og artsnavn: Dompap ( Pyrrhula pyrrhula ) tilhører familien Fringillidae. Ord og uttrykk som ikke er i vanlig bruk. En tommelfingerregel er at hvis ordet eller uttrykket ikke står i en vanlig ordbok (ikke fremmedordbok settes det i kursiv. Spesielle (ikke-trivielle) ord og uttrykk første gang de brukes: En meteor som faller til bakken kalles meteoritt. En meteoritt er (merk fraværet av kursiv andre gang ordet ble brukt). Opphav til ord og uttrykk, for eksempel i begynnelsen av en artikkel i wikipedia sirkel (fra latin circus, «krets er en Ord som skal ha ekstra trykk ved lesing, for å understreke en bestemt betydning. Bruk av kursiv/anførselstegn ved større verk: nevnes en komposisjon med flere satser eller en sangsyklus for første gang, siteres den med fullt navn og settes kursivert, altså beethovens (NB. Ikke beethovens ) Symfoni. 9 i d-moll.

Eksempler: Egersund er en by forente nasjoner ( fn ) er en sammenslutning (parenteser ikke i fet skrift) Storen (2405 moh.) (eller Store skagastølstind ) er et fjell kursiv kursiv skrift ( som dette ) har en rekke bruksområder i tekst. Titler på bøker, tidsskrifter, aviser, leksika, filmer, cd-er og plater, radio- og tv-programmer, videospill og teaterstykker (men titler på sanger, musikkstykker, dikt, noveller, essay og artikler settes i anførselstegn). En tommelfingerregel er at når man summary har en samling skal tittelen på hvert verk i samlingen stå i anførselstegn, mens tittelen på samlingen skal stå i kursiv. Eksempler: Bjørnson skrev novellen «Faderen» og skuespillet En fallit. Sangen «Here comes the sun» fra albumet Abbey road. Diktet «Ensomhet» fra samlingen Kelner! Artikkelen «Audun Hugleiksson» i norsk biografisk leksikon. Den franske avisen le monde.

engelsk essay eksempel

Aftenposten Kundeportal Aftenposten Junior

Hellmark, christer: Typografisk håndbok. Et par utvidelser er tatt med spesielt for wikipedia. Understreking Understreking ( som dette ) ble brukt på skrivemaskiner fordi man ikke hadde mulighet for kursiv skrift. Understreking brukes aldri i typografi og det er ingen grunn til å bruke det i html heller, all for det er enkelt å få til kursiv i html og uproblematisk i alle nettlesere. Fet skrift Fet skrift ( som dette ) brukes i typografi normalt kun til overskrifter. I wikipedia brukes det til å utheve oppslagsordet, forkortelser av oppslagsordet og andre ord som er nært knyttet til oppslagsordet, som for eksempel alternative navn og skrivemåter. Merk at kallenavn bør settes i kursiv. Ut over dette bør ikke fet skrift brukes.

Eksempel: bylineOla nordmann gir Foto: Ola nordmann i billedteksten. Generelt regnes det som tilstrekkelig å ha billedinformasjonen tilgjengelig på billedsiden for å oppfylle betingelsene til gfdl og lignende lisenser på wikipedia. Siden de fleste av wikipedias bilder kommer fra commons, betyr dette at dersom man vil ha et bilde fra en annen utgave av wikipedia, eller et annet wikimedia-prosjekt, er alt man behøver å gjøre å finne bildets navn, og legge det inn i sin egen. Det eneste å være obs på i slike tilfeller er at engelsk wikipedia og et par andre wikipedia-utgaver velger å benytte seg av fair use og lignende regler. Det vil si at et bilde på engelsk wikipedia, ikke nødvendigvis er tilgjengelig for fri benyttelse, men er brukt uten opphavsrettslisens for «kommentater» eller «illustrasjon». Slike bilder kan ikke benyttes på wikipedia på bokmål og riksmål. Bruk av understreking, fet skrift, kursiv og anførselstegn Følgende rettledning er basert på bøkene: Felici, james: The complete manual of Typography.

Perspektiv - wikipedia, den frie encyklopædi

engelsk essay eksempel

XfrogPlants now available

Bilder og bildetekster wikimedias sentrale billeddatabase heter wikimedia commons, og det er også dit man skal laste opp bilder, slik at disse bildene kan benyttes fritt av headed alle wikimedia-prosjektene. For å legge inn et bilde i en artikkel på wikipedia, bruker man følgende kode: Fil:Bildets lminiBilledtekst «mini»-kommandoen gjør at bildet vises som miniatyrbilde, istedenfor i full størrelse. Så å si alle bilder på wikipedia er på denne formen (som man kan se av at de fleste bilder vises innenfor «doble rammer der bildet er i den innerste rammen og teksten i den ytre). Knøttbildefunksjonen gjør òg at bildet er skalert ned (i motsetning til hvis man kun skrev fil:Bildets l, hvilket ville gitt oss bildet i full størrelse. En annen fordel med sigma «mini»-funksjonen er at brukerne selv kan fastsette bildestørrelsen de vil bruke. Et bilde med «mini»-merking er alltid en lenke til bildet i full størrelse. Et bilde som er lagt inn ved hjelp av koden over, vil alltid komme til høyre i artikkelen, slik bilder vanligvis gjør.

Dersom man har lyst til å tvinge bildet over til venstre bruker man følgende kode: Fil:Bildets lminivenstreBilledtekst hvis man vil tvinge bildets størrelse ned til et visst antall piksler, går dette også an, selv om det ikke anbefales. Man bruker da følgende (her for å sette bildets størrelse til 110 piksler: Fil:Bildets lmini110pxBilledtekst Bilder bør alltid ha en utfyllende billedtekst, gjerne én til to setninger. Hvis det er et kunstverk skal det stå hvem som har laget det, tittel på verket og årstall. Se hjelp:Bildetekst for mer informasjon. Om bildesiden på commons oppgir et navn som det kreves at krediteres inne i artikkelen kan fotografens navn settes i byline. Dette gjøres ved bruk av malen mal:byline.

Biografiske artikler skal i stedet for bruk av postnominals i innledningen, i et avsnitt mot slutten av artikkelen, eller der det eventuelt ellers måtte passe, forklare hvilke ordener og utmerkelser en person har fått. Biologiske arter eller grupper av arter Det er utarbeidet spesielle standarder for artikler om arter (slik som mennesket ) og grupper av arter (slik som virveldyr ). Se wikipedias organisme-prosjekt for utfyllende informasjon. Byer og steder med flere navn Mange steder har flere navn. I denne norske (bokmål/riksmål) wikipediaen skal vi bruke det norske navnet. Resten av navnene kan listes opp etterpå; navn som er eller har vært i bruk i det norske språket i fet skrift, og utenlandske, i parentes.


Trondheim (eller Trondhjem er Norges tredje største kommune. Trondheim (eller Trondhjem ) er Norges tredje største kommune. Ved oversettelse av utenlandske artikler skal man være ekstra oppmerksom på dette, da flere språk,. Engelsk, gjerne bruker andre navn enn vi gjør på norsk,. «Brunswick» om den tyske byen Braunschweig. Les også våre navnekonvensjoner.

The meaning of "OSS" / "OSU" ( When you should never say it)

Personer se også: Hjelp:Biografier Artikler om personer bør innledes slik: peter Wessel Zapffe (født 1899, død 1990) var en norsk filosof. Peter Wessel Zapffe (født 18 ) var en norsk filosof. Erna solberg (født. Februar 1961 i bergen) er en norsk politiker. Februar 1961 i bergen ) er en norsk politiker. Postnominale bokstaver brukes ikke for å indikere ordener, utmerkelser eller women ærestitler i starten av biografiske artikler. Postnominals benyttes heller ikke i lister eller oversikter der personnavn forekommer. Ordener og utmerkelser behandles i teksten i biografiske artikler om den enkelte person, på en slik måte at alle plan vil kunne forstå hva det dreier seg.

engelsk essay eksempel

Årstall lenkes normalt ikke hvis ikke det er en del av en full dato. For lenker til datoer, se Lenking til årstallsartikler og datoartikler. Man kan skrive: wikipedia er en encyklopedi. Resultatet blir: wikipedia er en encyklopedi. Noen ganger må man bruke et annet ord i den autobiography synlige teksten enn i lenken. Man kan skrive: norsk er et Nordiske språknordgermansk språk. Resultatet blir: Norsk er et nordgermansk språk. Klikker man på lenken, kommer man til artikkelen om nordiske språk.

er parlamentet i norge. Det finnes et triks som er meget praktisk i debatter: Når du avslutter et innlegg på diskusjonssider med, blir dette erstattet med ditt brukernavn/ip-adresse og dato. Bruk av krysslenking i wikipedia skal ord som kan trenge en nærmere forklaring eller som leder til en allerede eksisterende artikkel, lenkes opp der dette er naturlig. Det betyr at ikke alle ord skal lenkes opp, bare de mest relevante og poengterte. Et ord lenkes vanligvis bare én gang i en artikkel. Unntak kan være for lange artikler; hvis et ord er lenket i begynnelsen av artikkelen kan det og lenkes dersom det er nevnt på slutten.

Innhold, grunnleggende formatering, for å få til: Skriv: Det vil se vertebrae slik ut: Uthevelse fet tekst fet tekst, kursiv kursiv tekst. Kursiv tekst, lenke, her er en lenke til en artikkel. Her er en lenke til en artikkel. Lenke 2, her er lenke til en artikkelen side. Her er en side. Lenke 3, her er lenken til en annen side. Her er lenken til en annen side. Overskriften din, vil se ut som de andre overskriftene i dette dokumentet.

Franco domestic Policy women in the Franco era

Velkommen til den officielle nickelodeon side! Her kan du se alle dine favorit tv-serier, gratis online spil, nickelodeon tv-programmer og gratis online videoer. Se gratis online videoer med dine yndlingsfigurer: icarly, victorious, big Time rush, henry danger, hotel 13, bella and the bulldogs, familien Thunderman, True jackson, sam and Cat, zoey 101 og mange flere. Spil alle slags sjove spil Pigespil, actionspil, puslespil, quiz-spil, væddeløbsspil, børnespil, eventyrspil og meget mere! Denne siden er en universities anbefaling på wikipedia. Den er ikke vedtatt, men er regnet som en god praksis som alle brukere bør følge. Det er fritt fram for redigering av siden, men om anbefalingene endres, så bør det diskuteres og oppnås enighet om at den nye teksten også er god praksis. For at artikler skal ha et noenlunde likt utseende, ber vi alle brukere om å følge noen regler for hvordan en side skal. Det finnes supplerende stilmanualer, men det er ikke et krav å følge disse selv om det er sterkt ønskelig.


Engelsk essay eksempel
All products 45 articles
He then returned to Athens and was almost poisoned by medea, but as soon as Aegeus got wind of her plot, he proclaimed Theseus his son and heir. Ambien 10 mg medication brings about sedation and hypnosis. Read this full essay on Role Of youth In National development.

3 Comment

  1. Denne artikel omhandler perspektiv i tegninger og malerier. Opslagsordet har ogs en anden betydning, se perspektiv (overf rt betydning).

  2. Denne siden er en anbefaling p wikipedia. Den er ikke vedtatt, men er regnet som en god praksis som alle brukere b r f lge. Det er fritt fram for redigering av siden, men om anbefalingene endres, s b r det diskuteres og oppn s enighet om at den nye teksten ogs er god praksis.

  3. En ukeavis for barn og unge. Barn og unge f r med seg hva som skjer i nyhetene, men forst r ikke alltid hvordan det henger sammen. I aftenposten Junior dekker vi det som skjer p en m te barna lettere kan forst. Short essay on mobile phone advantages and disadvantages dissertation map buy an english essay help text literary criticism essay professional academic preparation.

  4. Essay om temaet helter. Essayet tar for seg sp rsm let hva er en helt og beskriver hva som kjennetegner en helt. Helter kan v re b de fiktive eller ordentlige personer.

  5. Blant de spr klige slektningene p kontinentet st r frisisk og nedertysk. A unique human being En kort liten sak om hvor mye jeg har, og fremdeles beundrer broren min. P nickelodeons officielle hjemmeside finder du alle de bedste tv-programmer for b rn, sjove spil og b rnespil med alle dine elskede yndlingfigurer. British politics since 1945 Oppgaven handler om det som skjedde med Storbritannia etter 1945, The end of empire, the economy, building a welfare state, the Thatcher years and the impact of Thatcherism, tony Blair and New.

  6. Engelsk tilh rer den vestgermanske spr kgruppen, og er det st rste germanske spr ket i dag, foran tysk, nederlandsk og nordiske spr. England ble i det. rhundret erobret av anglere og saksere fra dagens Nord-Tyskland, som brakte med seg germanske spr.

Leave a reply

Your e-mail address will not be published.


*